Спокута

Спокута

Аудиозапись

Повітря гіркою м’ятою
Просякнуте, мов отрутою.
Гріхи страшні не розплатою,
Вони жахають спокутою.
 
Втікати від себе марно,
Зануривши душу в облуду.
Ніщо не мине безкарно,
Ніхто не уникне су́ду.
 
Ніде не сховаєш серце
Від болю та одкровення.
Це совість несе цебе́рце,
А в ньому - сум лиходе́ння.
 
Ти йдеш по канату долі
Над прірвою вічної кари.
Виблискують на видноко́лі
Гріхи твої, мов стожа́ри.