Privesc în ochi și ochi întreb...(на румынском языке)

Privesc în ochi și ochi întreb,
Și nicidecum răspunsul nu găsesc,
Tot cea trecut prin mine a dispărut,
Păcatul despărțirii de unu-singur ispășesc.
 
Iubirea e o taină,deși dezamăgiri aduce,
Și chear de-n viață apare,pe-neașteptat dispare,
Să nu dai crez poveștii,te va minți prea dulce,
Păcat neispășit ce rătăcește-n zare.
 
Mereu-s-acelaș eu,chear dacă schimb iubite,
Și-acelaș chin îl sufer,când mă despart de ele,
Și plâng căci alungat din rai,iar iadul mă-înghite,
Și rătăcit prin timp și spațiu,eu nu mai caut "zâne","stele".
 
Anton Barbu 17.08.2024