Надвечір’я

Надвечір’я

Аудиозапись

Надвечір’я. День іде,
Ще відлуння де не де
Сиротливих голосів.
Все минуле - це архів.
Все майбутнє - це брехня.
Є лише примара дня.
Та провалля днів за ним -
Непроглядних, наче дим.
Так і зваж: є ти і я,
Час - мов річки течія -
Лине й лине. Береги
Виростають, мов борги.
Нависають, наче ніж
Гільйотини. Хочеш? Ріж!
Нас. Усе розчинить час,
Не лишивши про запас.
Не згадавши, хто кому
Винен скільки і чому.
Лічиш по хвилині нині,
Час стоїть лиш в домовині.
Там ні стрілок, ні секунд,
Час у русі, доки тут
Ще чіпляється життя
За любов та співчуття.
Доки ти тут. Доки я.
І нестримна течія.
Надвечір’я настає.
Ми - єдине, що в нас є.