Депресія Анжела

Депресія Анжела

Аудиозапись

Було життя романом. Дивлюсь – уже новела.
Хоп – стало анекдотом. І так із року в рік.
Депресія у мене. Я зву її Анжела.
І смокче та Анжела увесь життєвий сік.
 
Вона зі мною поруч у ліжку й на роботі,
В кіно і у театрі шепоче: «Все пусте!»
І я у тій Анжелі тону, мов у болоті,
Та й у болоті часом латаття зацвіте.
 
У нас же сірі будні у серпні та у грудні,
Бува у травні трохи повіє вітерець.
Та навіть соки збудні - теж нині препаскудні,
Хоч милом три мотузку, й майструй собі стілець.
 
І я сказав Анжелі: «Геть зникни із оселі!
Мені з тобою тоскно, мов на похоронах.»
Сиджу, як в цитаделі, кавун їм із тарелі,
І так мені самотньо! Не передать в словах.
 
Раніше хоч озветься, і як терпець урветься
Почне розповідати про марноту буття.
Думок моїх торкнеться – мовляв, усе минеться.
А що тепер робити? Не знаю до пуття.
 
Ой, де ж моя Анжелка? Навіщо та веселка?
Із цими кольорами морока – та й усе.
Мете думок мітелка. Нехай життя – новелка.
Депресія вже звично хоч спокій принесе.
 
Із вікон світло ллється, ну а мені здається,
Я в’їхав у канаву чужої колії.
Якщо вона вернеться, а часом так стається,
Я буду цінувати компанію її.