Я ще досі тебе пам’ятаю

Я ще досі тебе пам’ятаю
Ні початку немає, ні краю
Моєму коханню земному.
Я ще досі тебе пам’ятаю,
І несу свою тугу і втому
Поміж днів, до зухвалості схожих,
До смішного безглуздих та вбивчих.
Бачу знов у юрбі перехожих
Я тебе, віддзеркалену в інших.
Та цим іншим не стати тобою,
І у цьому їх вічна провина,
Знову кличе любов до двобою,
І збиває з ніг пристрасть - лавина.
Спотикаюсь об пам’ять – каміння,
Перелажу ілюзії - му́ри,
І ламаю закони тяжіння -
Як хижак, вириваюсь зі шкури.