Людина несла свій хрест

Людина несла свій хрест
Здолавши мільйони верст,
Пройшовши всі кроки кволі,
Людина несла свій хрест
На власну Голгофу долі.
 
Кровили ступні подерті,
І сонце пекло безбожно.
З народження аж до смерті
Людині було тривожно.
 
Людина вставала зранку
І краяла власне серце.
Та, дмухаючи на ранку,
Торочила: «Все минеться».
 
І ось урочистий жест
Дає старт новим початкам:
Людина тяжкий свій хрест
Заповіла нащадкам.