Я пам’ятаю

Я пам’ятаю
«Руда орда копиць у виднокружжі…»
 
(М. С. Вінграновський)
 
Я пам’ятаю тихий річки плес,
Серпневих кольорів живе безчинство:
Країна мріями овіяних чудес -
Туманами окутане дитинство.
 
Копиці сіна ген на вишині,
О шостій півень будить: «Кукурі́ку!».
Листи мені дитинство пише: «Ні,
Не увійдЕш в ту саму теплу рі́ку».
 
Зриває каптур вітер-хуліган,
І кличуть у футбол пограти друзі.
І відчайдушно ловить пес Тарзан
Метеликів та коників у лузі.
 
В душі лунає хор нових пісень,
До стріхи котик Мурчик притулився.
Я згадую той безкінечний день,
Й не сила зрозуміти – він скінчився.
 
Ведуть до щастя всі мої стежки,
Цвітуть настурції та мальви коло хати.
Бабуся молоко та пиріжки
На стіл лаштує. Просить діда погукати.