Конвалії

Конвалії
Мов із шахти, виходжу з печалі, і
Годі душу тримати за ґратами.
Під вікном буйно квітнуть конвалії,
Світ наповнюють наш ароматами.
 
Терпкий запах цей ніздрі лоскоче,
Клумба з квітами - краще букета.
Серце в грудях шалено тріпоче –
Як карась, що потрапив в тенета.
 
Від краси неземної тієї
Я, зізнаюся чесно, без тями:
Ніби крихітні тендітні феї
Свій підсвічують шлях ліхтарями.