про тулумбас

про тулумбас
П.Н.К.
 
Коли почуєш новину,
Штукар, чаклун, мастак,
Облиш гармонію свою,
Бо пальці - то кулак.
Най відбиває тулумбас
Мелодію війни.
Коли замулить око час,
Пройми його, пройми.
По всіх оселях і хатах
Влаштуємо набат.
В міцних шерегах і рядах
За брата стане брат.
Не личить о'сторонь либонь
Сміливцю і бійцю.
А чорноброва у вогонь
Підкине чебрецю
І ніздрі в Бога затремтять -
Такий барвистий пах! -
І дим мольфарових багать
Вдихнем в передчуттях
На смерть розпачливих боїв
Задля звитяжних зграй.
До них ще безліч хмурих діб.
Бий, тулумбас, турай.