зима

зима
Сніги ідуть, сніги ідуть, вже по коліна.
Не до снаги снігам любов, не докорінна.
Ченці-тополі снігову вдягають ризу.
А серце просить пічкура додати хмизу.
Не знайде око навкруги рудої миші,
не уловимі голоси у сніжній тиші.
Нехай ідуть сніги, ідуть, аж до могили,
хай засипають мішуру, що ми лишили.​
Снігам давати відкоша, давати відсіч,
готова зваблена душа душею в північ.
 
світлина: Олександр Мурашко. Зима. 1905.