про мишей та метеликів

Сполом шастали по землі
люди сонця і люди тьми,
доки милостива земля
породила їм короля.
Лицеміром став той король,
спадкував незавидну роль -
ошукати у сонця тінь,
завалити пітьми глибінь,
перекручувати людей
на метеликів та мишей,
щоб одних запалив вогонь,
аби іншим в підпіллі гной.
​Вже не шастають по землі
люди сонця і люди тьми.
Стала сірою та земля
кольорового короля.