за вогнища та вівтарі

За вогнища та вівтарі вставали міцно ланцюгами
і підіймали пустири новозавітними церквами.
Так кам'яніли бурштини, із колоска вставали ниви
і принімали від землі ми заповіт до волі сивий.
За це огидная орда лупила ниви батогами,
і так квітучиї міста ставали за ніч пустирами.
За краплі оцету ірги на губці змоченій в фіалі,
за вогнища і вівтарі, ми помирая воскресали.