Негодяям и Подлецам

Негодяям и Подлецам
Паганцам і Падлюгам.
 
Я – не жадаю вам Бяды...
Але, і Шчасця – не жадаю.
Жыццё ваша, й так – ідзе туды,
дзе Суд – і Божжы, й Чалавеччы
вас чакае.
 
Вы – атэісты...
Бог для вас – ікона...
Жыццё і Вера вашы –
разышліся.
Вы толькі ў грошы Верыце шалёна...
Карыснасць падмянілі вы Карысццю...
 
Ой, вам – ня спіцца...
і нешта ж ноччу муліць...
А не дае спакою вам
прыбітае Сумленне.
Жыццё “шчаслівае” – яно вам і пагубіць,
і вашым дзецям –
аж да сёмага калена !
 
Нянавісці да вас –
не маю.
Бо вы –
душэўнахворыя калекі...
Сярод Людзей –
ня воўчая вы зграя.
Звычайныя клапы –
на роде Чалавеччым.
*+*
7 красавіка