Сонце нещадне. Сухо.

Сонце нещадне. Сухо.
Сонце нещадне. Сухо.
Сіють тополі пух.
Бджілка дзижчить над вухом,
перевіряє слух.
Котить пшениця хвилю,
просить душа води.
Ноги уже безсилі,
хочуть лише лягти.
Кличе у тінь дрімота.
Впертість не має слів.
Жайвір знайому ноту
десь у траві згубив.