"Вот опять окно..." /М.Цветаева/

Щастя, ні… — вікно,
Де не сплять вночі.
Може — п'ють вино,
Може й при свічі.
Або просто — рук
Не рознімуть двоє.
В кожнім домі, друг,
Чи спитаєш: «Хто є...»
 
Від палких обійм, поцілунок цей,
Блиск… — твоїх очей!
 
Зустрічей, розлук — Ти, вікно в ночі;
Може — сотні мук,
Може — три., навчи…
Ні, ума нема,
Спокою… Що… — скоїв.
Тиша лиш німа
У хмільнім двобої.
 
Молитовний раж зве в безсонний дім,
В світ… — вікном твоїм.