НЕ ЗРАДЬ ЗАПОВІТИ ШЕВЧЕНКА

 НЕ ЗРАДЬ ЗАПОВІТИ ШЕВЧЕНКА
Стародавніх дзвіниць передзвони
Вдень і ніч сповіщають людей, —
Не ідіть добровільно в неволю,
Не цурайтесь козацьких ідей!
 
Наші пращури волі жадали,
Ланцюгів не терпіли, ганьби,
Заповіти поетів співали,
Та рабів позбувались в собі!
 
Не згинали пред паном коліна,
Не жадали від нього щедрот.
У тривожну для себе годину
Під знамена збирався народ!
 
Обирав з козаків Генерала,
Поруч йшовши із ним до кінця,
Здобував незабутньої Слави,
Честь і Силу вкладав у серця!
 
Та не зрадь заповіти Шевченка
Стародавній Величний народ,
Щоб не вмерла твоя Україна,
Щоб не мати на шиї господ!
 
Nikvoron