ищу весну( тадж)

ищу  весну(   тадж)
Гули лоларо ед кардам..
Бахору барги сабзро ед кардам..
Ед кардам хулбаи лабу чу...
ЧИ бояд кард ?
Бахорро чучтучу кардам..
 
Бахор ефтам аз табассумхо
Ширу шакар- аз нигохи гарм..
Вале дар он ефтаам
Шуморо хам
чун борони раъду барк ...
 
Гули савсанро ед кардам
Ед кардам хониши булбул
Бойчечаки .... таги барфи тар ...
Кай ояд чу мехмон ба дар ?
 
Боги бахорро ед кардам ..
Гули шафтолую бодом ..
Гули зардолуи кандак
Шодам ,шодам ман аз бахор .
 
Дидам бахор аз табассуми фуруг..
На аз зимистону аз тирагии мох ..
Танхо Шумо чун шамоли сард...
Гуфтед - "Ин зимистон асту бас !
 
Ранге нест холо аз бахор
Чуйборро нест шир-шири об
Аз кучо ,аз кучо дар шеъри ту...
Омад ...нохост он бахор ?!"
 
Аз сарди дилам хор гаштааст..
Табассум ..хам ях кардасст...
На харфи ширин аз Шумо....
Нa барфие хам аз ШУМО
 
Махфират Шукухи
18,01
24,01,2018