Свині та навчання

Свині та навчання
Ой, казав Оленчин батько:
«Як не будеш вчити,
То згодишся хіба свиням
Та й хвости крутити».
Та чомусь хвости Оленці
Крутить не хотілося
Тому вона всі шкільні роки
Дуже гарно вчилася.
Вивчилась так, що й не сором
На навчання в місто,
Тож заплела Оленка косу,
Наділа намисто,
Гарно так причепурилась
Та «шпильки» на ноги
Та уже й не забарилась
Їхати в дорогу.
Валер*янки попила,
Випрямила спину
Та й екзамени здала
Усі навідмінно.
Живе Оленка і не тужить,
Науки вивчає,
З однокурсницями дружить
Та вже й хлопця має.
Отож треба нам учитись
І будем щасливі
Та не будемо крутити
Хвости свиням в хліві.